Trafik cezalarına büyük zam geliyor: ‘Trafik suçlarının cezaları düşük kaldı’

Trafik Cezaları Artırılacak, İhlaller Azaltılacak

AKP’nin hukukçuları ile İçişleri Bakanlığı tarafından birlikte hazırlanan yeni düzenleme taslağı, trafik cezalarının artırılmasını ve bu sayede ihlallerin azaltılmasını amaçlıyor. Özellikle hız sınırı aşımı, kırmızı ışık ihlali, hatalı şerit değişimi ve sollama gibi kural ihlallerinden kaynaklanan kazaların önleneceği hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı’nda Trafik İhlalleri Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen bir toplantıda, trafik ihlallerine yönelik cezaların artırılması konusu ele alındı. Toplantıda, AKP grup yönetimi ve ilgili bakanlık temsilcileri bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı’nın sunumunda, 2024 yılında meydana gelen 6 bin 450 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası hakkında bilgi verildi. Bu kazaların yüzde 45’inin hız ihlalinden kaynaklandığı belirtildi. Ayrıca, 1.300 kazanın hatalı şerit değiştirme, hatalı dönüş, hatalı sollama ve kırmızı ışık ihlali gibi nedenlerden kaynaklandığı vurgulandı.

‘Trafik Suçlarının Cezaları Artırılmalı’

AKP kaynaklarına göre, “Türkiye’de trafik suçlarının cezaları çok düşük kaldı. Örneğin, çakarlı araçlara yönelik cezalar artırılınca bu yasağı ihlal edenlerin sayısı yüzde 75 azaldı. Çünkü, cezalar caydırıcı bir nitelik kazandı. Yetkisiz çakarlı araç kullanımına 7 bin 500 liradan 150 bin liraya kadar para cezası ve ehliyete el koyma gibi yaptırımlar getirildi. Bu durum, trafik kurallarının ihlal edilmesini cesaretlendiren düşük cezalardan kaynaklanmaktadır” yorumları yapıldı.

Zincirleme Suçlar İçin Ek Cezalar

Yeni taslağa göre, zincirleme trafik suçlarına ek cezalar getirilecek. AKP yetkilileri, “Bir kişi trafikte önce kırmızı ışıkta geçiyor, ardından şerit ihlali yapıyor ve bir başkasının yolunu kesiyor. Bu tür zincirleme durumlar artırıcı bir sebep sayılacak” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

Altın yatırımcılarını şaşırtan gelişme: 26 Nisan’da fiyatlar geri çekildi

ABD’den gelen piyasa dostu açıklamalar, altın fiyatlarını baskıladı. 26 Nisan Cumartesi günü gram, çeyrek ve tam altın fiyatlarında dikkat çekici düşüşler yaşandı. Yatırımcılar, altındaki bu dalgalanmanın yeni haftaya nasıl yansıyacağını merakla bekliyor.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir