Mayasız kolay bazlama tarifi, nasıl yapılır?

Bazlama, Türk mutfağına ait, ekşi mayalı bir ekmek türüdür. Yöreden yöreye mayalı, şebit ve pıtpıt gibi isimler ile bilinmektedir. Genellikle sac üzerinde pişirilen bazlama ekmeği için uzun süre mayalandırılma işlemi gerekmektedir.

Kahvaltıya ya da sahura canınız bazlama çektiğinde uzun uğraşlar gerektiren bir ön hazırlığa gerek olmadan hazırlayabileceğiniz mayasız kolay bazlama tarifini sizler için araştırdık.

İşte evde on beş dakika da hazırlayacağınız gerçeğini aratmayan mayasız kolay bazlama tarifi…

MAYASIZ KOLAY BAZLAMA TARİFİ



8 ADET    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 8 DAKİKA

Mayasız bazlama tarifi için malzemeler;

  • Yarım su bardağı (100 gram) yoğurt,
  • 1,5 su bardağı (180 gram) un,
  • ¼ su bardağı (50 ml) ılık su,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 2 çay kaşığı tuz

Mayasız bazlama tarifi nasıl yapılır?



  • Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve güzelce çırpın.
  • Kabartma tozu ve unun yarısını ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Azar azar kalan unu ilave ederek ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Hamuru on dakika dinlendirin.
  • Dinlenen bazlama hamurunu 8 eşit parçaya ayırın.
  • Merdane yardımıyla ayırdığınız parçaları ince bir şekilde açın.
  • Tavayı ocağa alıp orta ateşte altını açın.
  • Tava ısındıktan sonra açmış olduğunuz bazlama hamurunu tavaya alıp pişirin.
  • Alt yüzü pişen bazlamayı ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.
  • Tüm bazlamalar bitene kadar aynı işleme devam edin.

Pişen bazlamalarınıza arzuya göre maydanozlu zeytinyağı ile soslayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir