Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Skolyoz Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Skolyoz, omurganın sağa ya da sola doğru 10 derecenin üzerinde eğrilik göstermesiyle ortaya çıkan bir duruş bozukluğudur. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, skolyozun çoğunlukla 10 ila 15 yaş arasındaki çocuklarda görüldüğünü belirtiyor ve kız çocuklarında erkeklere kıyasla daha sık görüldüğünü vurguluyor.

‘Erken Teşhis Önemli’

Dr. Özkoçak, skolyozun erken fark edilmesinin tedavi sürecini kolaylaştırdığını belirtiyor. Omuz seviyelerinde dengesizlik, kürek kemiklerinin birinin daha belirgin olması, bel ve kalça bölgesinde asimetri gibi belirtiler skolyozu gösterebilir. Bu belirtileri taşıyan çocukların mutlaka bir fizik tedavi uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.

‘Tedavi Yöntemleri’

Dr. Özkoçak, skolyozun derecesine göre farklı tedavi seçeneklerinin uygulanabileceğini belirtiyor. 10-20 derece arasındaki eğriliklerde özel omurga egzersizleriyle başarılı sonuçlar elde edilebileceği ifade ediliyor. 20-40 derece arası skolyozlarda egzersizlerin yanı sıra korse kullanımının da etkili olduğu belirtiliyor. 40 derecenin üzerindeki eğriliklerde ise cerrahi müdahale düşünülmelidir, ancak çoğu çocuk büyüme sürecinde sağlıklı bir omurgaya sahip olabilir.

‘Omurga Sağlığı Önemlidir’

Dr. Özkoçak, omurga sağlığının hayat boyu korunması gerektiğini vurgulayarak, omurgaya cilt bakımına gösterilen özenin de gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Duruş bozukluklarının ciddiye alınması ve erken müdahale ile ilerlemenin durdurulabileceği ifade ediliyor. Unutmayın, omurga vücudun pırlantası gibidir.

Related Posts

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Günde 100 bin kere atarak hayat pompalıyor! Kalbini seven bu besinleri yesin

Modern yaşamın getirdiği yoğun stres, hareketsizlik ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, damar ve kalp sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, dolaşım sistemi sağlığını destekleyecek 10 besin hakkında bilgi verdi.

Reflü, kalp ağrısını taklit edebiliyor! İnatçı öksürüğünüzün nedeni olabilir

Modern çağın stresli ve yoğun temposunda, sağlıksız beslenme ve yanlış yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle reflü hastalığı hızla yaygınlaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, reflü hakkında toplumda doğru sanılan 9 yanlış bilgiyi anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir