Bakan Şimşek, sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi

Şimşek: Sanayi Üretiminde Mayıs Ayında Artış Gözlendi

Ekonomi Bakanı Nihat Şimşek, mayıs ayına ait sanayi üretim endeksi verilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Şimşek, ekonomik aktivitenin ılımlı bir seyir izlediğini vurgulayarak, “Mayısta sanayi üretimi aylık yüzde 3,1, takvim etkisinden arındırılmış yıllık yüzde 4,9 artış gösterdi. İmalat sanayiinde genel olarak bir iyileşme görülüyor. Önümüzdeki dönemde reel sektöre daha destekleyici bir ortam sağlayacak olan azalan küresel belirsizlikler ve dezenflasyon nedeniyle finansal koşulların iyileşmesi bekleniyor” dedi.

Related Posts

‘Gençlik Seferberliği’ 3 ödüle değer görüldü

İngiltere merkezli The Green Organization tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve dünyada kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirildiği en prestijli platformlardan olan International CSR Excellence Awards’ta (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet Ödülleri) 2025 yılı kazananları açıklandı.

TCMB açıkladı: Petroldeki yükseliş enflasyon tahminini yükseltiyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) blog sayfasında ham petrol fiyatlarında gerçekleşebilecek artışların Türkiye ekonomisi özelinde enflasyon ve cari denge üzerindeki tahmini etkileri açıkladı.

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Spot piyasada elektrik fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 8,6 azalarak 2 milyar 107 milyon 279 bin 467 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 00.00 …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir