Bursa’da 4 Günde 4 Bin Genç Uyuşturucuya Karşı Uyarıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekiplerinden Uyuşturucu Uyarısı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 4 günde 4 bin genç üzerinde uyuşturucuyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Bursa’da, Narkotik polisi, operasyonlarının yanı sıra halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Motosikletli ve yaya olarak şehrin her köşesinden ansızın çıkan Narko timler, son 4 gün içinde 4 bine yakın genci uyuşturucuya karşı uyardı. Halkın yoğun olduğu noktalarda, parklar, üniversiteler, hastaneler, otobüs terminalleri, camiler ve tarihi bölgelerde broşür dağıtan ekipler, aileleri ve gençleri bilgilendirdi.

Uzmanlar, esrar maddesinin dünya genelinde üretilebildiğine ve fiziksel, psikolojik bağımlılık yaptığına dikkat çekerek, ailelere uyuşturucu konusunda bilinçlenmeleri çağrısında bulundu. Sokak jargonunda kullanılan isimler arasında ‘ot, toz, kubar, dalga, gogo, kova, üçlü veya beşli’ gibi isimlerin olduğunu belirten uzmanlar, bu isimleri duyduklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Metamfetamin, ecstasy, bonzai gibi maddelerin sağlık üzerinde ciddi tehlikeler oluşturabileceğini belirten uzmanlar, bu maddelerin sokakta farklı isimlerle anıldığını da sözlerine ekledi. Özellikle ailelerin dikkat etmesi gereken bu maddeler hakkında bilgilendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Çocuğunuzun duruşuna dikkat ettiniz mi? Kalıcı hasara yol açabilir

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gökhan Özkoçak, skolyozun yalnızca estetik değil, sağlık açısından da ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Özkoçak, erken teşhisin cerrahiye gerek kalmadan tedavi şansı sunduğunu belirtti.

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Günde 100 bin kere atarak hayat pompalıyor! Kalbini seven bu besinleri yesin

Modern yaşamın getirdiği yoğun stres, hareketsizlik ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, damar ve kalp sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, dolaşım sistemi sağlığını destekleyecek 10 besin hakkında bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir