Akıllara durgunluk verecek gıda hilesi: Bu kadarına pes artık

Alanya’da şaşırtıcı bir olay ortaya çıktı. Emişbeleni Mahallesi’nde bulunan bir toptan gıda deposunda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin dijital baskı makinesi ile yeniden etiketlenerek piyasaya sürülme girişiminde bulunulduğu belirlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetim sonucunda, işletme mühürlendi ve sahte etiketli ürünler imha edildi.

Gıda Enflasyonu Yükseliyor

Son zamanlarda Türkiye’de hızla artan gıda enflasyonu, perakende ve toptan satışlarda hileli uygulamaların sayısında artışa neden oldu. Etiket sahteciliği ve gıda tağşişi gibi yanıltıcı uygulamaların ardından, son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin dijital makinelerle yeniden etiketlenerek piyasaya sürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Halk sağlığını riske atacak bu tür vicdansız uygulamalara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse insan sağlığını ihmal ederek kâr elde edemez. Denetimlerimizi artırarak devam ettirecek, esnafımızın haklarını koruyacağız.”

Tarım ve jandarma yetkilileri, denetimlerin daha sıkı ve kapsamlı bir şekilde devam edeceğini belirtti. Ayrıca vatandaşlardan, market ve bakkallarda şüpheli ürünler veya silinmiş-sonradan basılmış etiketler gördüklerinde ilgili birimlere bildirmeleri istendi.

Related Posts

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

İtalyan üretiminde sınırlı artış

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün açıkladığı mart 2025 verilerine göre, ülkenin sanayi üretimi şubat ayındaki yüzde 0,9’luk düşüşten sonra yalnızca yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Bu sonuç, piyasalarda beklenen yüzde 0,5’lik yükselişin …

Bugün kritik gün: Piyasalar ABD-Çin görüşmelerine odaklandı

Bugün İsviçre’de yapılacak olan ABD-Çin müzakereleri öncesi küresel piyasalar karışık seyrediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir