İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyası! Deprem korkusu yerini güvene bırakıyor

İstanbul’da Yarısı Bizden Kampanyası ile Kentsel Dönüşüm Hız Kazanıyor

İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak ve güvenli yerleşimleri sağlamak amacıyla başlatılan “Yarısı Bizden” kampanyası, eski ve riskli evlerinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlara önemli bir fırsat sunuyor.

Bu kapsamda kentte binlerce bağımsız bölümde dönüşüm çalışmaları devam ederken, kampanyanın destek tutarlarının artırılması, dönüşüm arayışında olan pek çok aileye umut veriyor.

Deprem riski yüksek bölgelerden olan Avcılar ve Küçükçekmece’de kampanya sayesinde yeni evlerine kavuşan Çapkan ve Çiftçi aileleri, süreci AA muhabirine anlattı.

“Herkesin Başvurması Gerekiyor, Fırsat Bu Fırsat”

Avcılar’da yaşayan Nuriye Çapkan, 44 yaşında ve 2 çocuk annesidir. Çapkan, eski binasında çatlaklar ve zemin sorunları olduğunu belirterek, kampanya sayesinde yeni bir eve kavuştuklarını söyledi. Eski evlerinde yaşamalarının riskli olduğunu fark eden Çapkan ailesi, başvurularını hızlı bir şekilde tamamlayarak yeni, güvenli bir eve sahip oldular.

Çapkan, yeni evlerindeki faydaları anlatarak, “Eski evimizde asansör ve otopark gibi olanaklar yoktu. Yeni evimize kavuştuktan sonra hayatımızın daha konforlu ve güvenli hale geldiğini gördük. Bu kampanya sayesinde maddi anlamda da büyük destek aldık. Herkesin bu fırsattan yararlanmasını ve güvenli bir yaşam için adım atmasını tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

“Devletimizin Yardımları Çok büyük Kolaylık Sağladı”

Küçükçekmece’de yeni evlerine taşınan Ali Çiftçi ise, deniz kumundan yapılan eski evlerinden korktuklarını ve depremler sonrası kentsel dönüşüm kararı aldıklarını dile getirdi. Çiftçi, kampanyanın kendilerine büyük destek sağladığını belirterek, “Kampanya olmasaydı belki hala eski evimizde güvensiz bir şekilde yaşamaya devam ediyorduk. Devletin sunduğu destekler sayesinde yeni evimize kavuştuk ve daha huzurlu bir yaşam sürüyoruz.” dedi.

Kentsel dönüşüm sürecinde devletin verdiği mali desteklerin önemine vurgu yapan Çiftçi, “Devletimizin sunduğu yardımlar gerçekten büyük kolaylık sağladı. Herkese bina yenileme ve güvenli bir yaşam için bu fırsatı kullanmalarını öneririm. Deprem riski olan bir ülkede yaşıyoruz, bu nedenle önlem almamız çok önemli.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Türkiye’nin, ‘Büyük sessizliği’ mi yoksa ‘Büyük çaresizliği’ mi?

Ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri yakından takip edilen eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez, hayat pahalılığı karşısındaki tepkisizliği yazdı. Eğilmez, kendi adını taşıyan Web sitesinde “Büyük Sessizlik Kuramı” başlıklı yazısında …

Esnaf, Anneler Günü’nde 80-100 milyar lira ciro bekliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın Anneler Günü’nde 80 ila 100 milyar liralık ciro yapmasını beklediklerini bildirdi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir